Laatste keer Rondje IJsselmeer. Rij je mee?

Op 1 april gaat de Afsluitdijk voor drie jaar dicht. Nee, dat is geen 1-aprilgrap, maar helaas de bittere realiteit. Om nog een keer te genieten van de prachtige saaiheid van de Dijk der Dijken, rijd ik op zondag 31 maart een Rondje IJsselmeer van +/- 270 kilometer. Wil je mee? Gezellig. Hieronder wat informatie.

  • Pelotonnetje zal om 07.00u vanuit Muiden vertrekken, vanaf de o zo gezellige P1-parkeerplaats (zie onderstaand kaartje). Het is daar gratis parkeren, het is goed bereikbaar per auto (en fiets) en het ligt praktisch aan het parcours. We proberen om uiterlijk 17.00u in Muiden terug te zijn. 
  • Het lijkt erop dat de wind uit het noorden en/of noordoosten zal komen. Dat betekent dat we het rondje tegen de klok in zullen rijden. Dus via Flevoland, Friesland naar de Afsluitdijk. Via Noord-Holland retour. Mocht de wind toch van richting veranderen, kan de rijrichting nog worden aangepast.
  • We rijden self supporting. Dat houdt in dat er geen volgwagen met bidonnen, banden en reservefietsen meerijdt. Alles wat je onderweg nodig dient te hebben, moet je zelf (eventueel in een klein rugzakje) meenemen. Denk aan genoeg binnenbanden, eten, geld en eventueel een OV-chipkaart.
  • Het gemiddelde zal rond de 30 km/u liggen. Misschien iets langzamer, misschien iets sneller. We houden rekening met elkaar, maar we zullen doorrijden als mensen het normale tempo niet meer fatsoenlijk kunnen volgen.
  • Lek? Dat kan gebeuren. We zullen elkaar helpen en op elkaar wachten. Bij grote problemen zoals gebroken wielen, rijden we in principe door. Mocht het aantal lekke banden nou drastisch toenemen en dit voor dermate vertraging en irritatie gaat zorgen, is het onontkoombaar dat er mensen zullen beslissen om door te rijden. Dit is helaas, zo leert de ervaring, niet te voorkomen.
  • Er wordt één of twee keer gestopt. Dit is geen moment voor een driegangenlunch, maar een moment om bij hoogstwaarschijnlijk een pompstation of bescheiden lunchtent een broodje en koffie te nuttigen. Dit alles voor eigen rekening. 

  • Wordt het aantal deelnemers te groot, dan gaan we eventueel over tot het formeren van twee pelotonnetjes. 

3 gedachtes over “Laatste keer Rondje IJsselmeer. Rij je mee?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *